Konkurs za idejno rešenje za izgradnju "Beton hala centra"

Bez autora
Feb 17 2011

Agencija za investicije i stanovanje, u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda, raspisala je konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje objekata Centar na obali "Beton hala" na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka. Konkurs je međunarodni, otvoreni, anonimni i jednostepeni, a objavljen je i na engleskom jeziku na međunarodnim web-stranicama posvećenim arhitekturi. Cilj konkursa jeste da se na osnovu upoređivanja dostavljenih projekata izabere najbolji projekat za izgradnju "Beton hala centra", istovremeno ukazujući na razvojne urbanističke mogućnosti Savskog priobalja. Pravo učešća na konkursu imaju arhitekti koji poseduju licencu/ovlašćenje/registraciju/autorizaciju stručnog tela svoje zemlje i arhitektonski timovi s najmanje jednim licenciranim/ ovlašćenim/ registrovanim/ autorizovanim arhitektom koji će biti vođa tima.

Konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje za izgradnju “Beton hala centra”Agencija za investicije i stanovanje, u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda, raspisala je konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje objekata Centar na obali "Beton hala" na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka.

Konkurs je međunarodni, otvoreni, anonimni i jednostepeni, a objavljen je i na engleskom jeziku na međunarodnim veb-stranicama posvećenim arhitekturi. 

Cilj konkursa jeste da se na osnovu upoređivanja dostavljenih projekata izabere najbolji projekat za izgradnju "Beton hala centra", istovremeno ukazujući na razvojne urbanističke mogućnosti Savskog priobalja.

Pravo učešća na konkursu imaju arhitekti koji poseduju licencu/ovlašćenje/registraciju/autorizaciju stručnog tela svoje zemlje i arhitektonski timovi s najmanje jednim licenciranim/ ovlašćenim/ registrovanim/ autorizovanim arhitektom koji će biti vođa tima.

Konkurs počinje da teče sutra, 18. februara 2011. godine, a krajnji rok za predaju radova je 28. april 2011. godine. Ocenjivanje radova obaviće se 9. maja 2011. godine, a objavljivanje dobitnika nagrada od strane žirija zakazano je za 13. maja 2011. godine. Izložba pristiglih radova biće održana 17. juna 2011. godine.

Ukupna suma od 70.000 evra biće namenjena za nagrade i otkupe i biće raspodeljena na sledeći način:

  • prva nagrada - 30.000 evra;
  • druga nagrada - 20.000 evra;
  • treća nagrada - 10.000 evra:
  • dva otkupa - svaki po 5.000 evra.

Žiri će raditi u sledećem sastavu: Josep Acebillo, arhitekta, Barselona - Španija, Kurt Puchinger, arhitekta, Beč - Austrija, Darko Radović, arhitekta, Tokio - Japan, Roberto Simon, arhitekta - Brazil, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Vladimir Lojanica, arhitekta, Beograd - Srbija i Milica Grozdanić, arhitekta, Beograd - Srbija.

Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: info@betonhala.com

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik